logo

Kış kuraklığı barajları da etkiliyor

Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı yüzde 65 düzeyindeyken, bu rakam Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 34 olarak verilere yansıyor.

Keban Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a kadar indi

İstanbul’a su sağlayan Ömerli, Terkos, Darlık, Büyükçekmece, Alibey, Istrancalar, Sazlıdere, Kazandere, Elmalı ve Pabuçdere barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 65 düzeyinde.

Ankara’da bulunan 7 barajın doluluk oranında da ciddi oranda düşüş yaşandı. Çamlıdere Barajı yüzde 18, Eğrekkaya Barajı yüzde 23, Kurtboğazı Barajı yüzde 50.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’deki barajlarda da yeterli yağışın olmaması nedeniyle düşüş yaşandı. Keban Barajı’nın doluluk oranı yüzde 54’ten yüzde 30 seviyesine kadar geriledi.

Kocaeli’nde bulunan ve aynı zamanda Sakarya’nın da içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 28’e düştü.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Türkiye’de bariz bir kuraklık yaşandığını ifade ederek şubat ve mart aylarının bu durumu telafi edebileceğini söyledi.

HT