logo

Uyku öncesi telefon kullanımı hastalıklara davetiye!

Hayatın önemli bir parçası haline gelen akıllı telefonların kontrolsüz kullanımı önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yakup Albayrak, "Özellikle son zamanlarda kişilerin yatağa girerken akıllı cep telefonu ve tablet gibi cihazlar kullanması uykusuzluğun sebeplerinden biri haline geldi" dedi.

Akıllı telefonların sadece uyku düzenini bozmakla kalmadığına dikkat çeken Albayrak, uyku düzeninin bozulmasının ardından kişilerde dikkat ve hafıza bozukluklarının artığını belirterek, "Bazı kişiler bunlarla uğraşıldığında uykunun gelebileceği daha rahat uyuyabileceği şeklinde yanlış inanışlara sahipler. Şimdi bu teknolojik aletlerde akıllı telefon ve tabletlerde çok hızlı bir döngü var. Dört saniyede bir insanın dikkatini toparlayacak ve dinç tutacak bazı teknolojiler var. İnsanın uykuya geçişinde de dikkatinin azalması ve uykuya geçişin sağlanması gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında da teknoloji, uyku açısından bazı olumsuzlukları beraberinde getiriyor " diye konuştu.