logo

Termik santraller tek tek incelenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre mevzuatına uymayan termik santrallerle ilgili açıklamalarda bulundu. Termik santrallere baca filtresi takma zorunluluğunu 2,5 yıl erteleyen yasanın Başkan tarafından doğru bulunmadığını ve veto edildiğini anımsatan Kurum, şunları söyledi:

"13 termik santralimiz var. Bunların durumları tamamen birbirinden farklı. Aralık ayı içerisinde 13 termik santralimizin her birinin ayrı ayrı incelemesini ekiplerimiz yapacak, son durumlarını tespit edecek. İllerimizden gelen çalışmayla bu ay sonuna kadar termik santrallerin son durumunu netleştireceğiz. Bazılarının filtrasyon sistemi var, bazılarınınki eksik, bazılarınınki yapım aşamasında, bazılarında ise hiçbiri yok. Dolayısıyla durumun net bir şekilde tespitini yapacağız."

Süreç 1 Ocak'ta başlayacak

Termik santrallerin alması gereken tedbirlerin daha önce ilgili yerlere bildirildiğini belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"1 Ocak itibarıyla da mevcut durumlarına göre gerekli cezai süreci başlatmış olacağız. Çevre mevzuatımıza aykırı ne kadar tesis varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri yapacağız."

AA