1 Temmuz'dan itibaren reçeteler, elektronik ortamda düzenlenecek.Böylece artık doktorlar ilaçları kağıda yazmayacak. Reçeteler bilgisayar ortamında oluşturulacak.
SGK İzleme ve Değerlendirme Daire Bşk. Mehmet Özdemir "Eskiden eczacılarımız her bir ilaç nedeniyle 25 ayrı veriyi girmek zorunda kalıyordu. Bu yeni sistem sayesinde en fazla girebilecekleri bilgi ilacın ismine, ilaca göre 6 tane." şeklinde konuştu.
Uygulama hekim ve eczacıların işini kolaylaştıracak.Daha önce reçeteler bilgisayara kaydedilip takip ediliyordu.Yeni sistemde eczacılar direkt olarak reçeteyi sistemde görebilecek.E-reçete ile sahte reçete hazırlanmasının da önüne geçilecek.
Mehmet Özdemir yeni sistemin faydalarını şu şekilde anlattı:"2011 yılında 1 milyon 632 bin tane reçetede hastanın kaydı olmadığını tespit ettik. 1 milyon 632 bin reçetenin hastane kaydı yok. Artık kişinin hastane kaydı olmadan reçete yazılması olayı ortadan kalkıyor. İkinci bir konu reçetede tahribatlar, eklemeler ortadan kalkmış olacak."
Yeni uygulama ile bütçenin yaklaşık 2 milyar liralık bir yükten kurtulması bekleniyor. Türkiye'de yılda 340 milyon civarında reçete yazılıyor.