MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, "İlkokul ve Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi"ni belirledi.
İlkokul ve ortaokulda toplam 12 ders zorunlu ders olarak okutulurken Kariyer Planlama, Teknoloji ve Tasarım, Demokrasi ve İnsan Hakları da zorunlu dersler arasında.
4+4+4 kademeli eğitim sistemiyle birlikte 5'inci sınıftan itibaren öğrenciler yeni seçmeli derslerle tanışacak. Her sınıfta haftada en fazla 8'er saat ders seçilebilecek. Seçmeli dersler 6 ayrı gruba ayrılıyor. Buna göre, Din, Ahlak ve Değerler grubunda; "Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı", Temel Dini Bilgiler, Dil ve Anlatım'nda; "Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri", Yaşayan Diller ve Lehçeler'de, Yabancı Dil'de; "İngilizce, Fransızca ve akanlar Kurulu kararı ile kabul edilen diller", Fen Bilimleri ve Matematik'te; "Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Çevre ve Bilim, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım", Sanat ve Spor; Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikleri'nde; "Drama, Zekâ Oyunları Sosyal Bilimler; Halk Kültürü, Medya Okuryazarlığı, Hukuk ve Adalet, Düşünme Eğitimi" dersleri yer alacak. Matematik dersi geçen seneye göre 1'er saat artırılarak 5 saat olacak. Yabancı dil eğitimi ise ilkokul 2'nci sınıftan başlanacak. İsteyen öğrenciler ek olarak haftada 18 saat yabancı dil dersi alabilecek.
Türkçe ders saati ise geçen seneye göre sadece ilkokul bir ve 2'nci sınıflarda birer saat azalarak 10'ar saat, ilkokul 3'üncü sınıfta ise 3 saat azalarak 8 saat olacak. Türkçe, ilkokul 4'üncü sınıfta ise 2 saat artarak 8 saat, ortaokul 6'ıncı sınıfta 1 saat artarak 6 saat okutulacak. İlk kez müfredata giren Yaşayan diller ve Lehçeler dersi ise ortaokul öğrencilerine haftada 2 saat seçmeli olarak verilebilecek.
Sabah