Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uygulamaya koyduğu "İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programı" ile kursa katılanların sayısı geçen yılın iki katına çıktı ve 430 binden 947 bine yükseldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın pilot uygulama sonrası uygulamaya koyduğu ''İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programı'' sonrasında Kur'an kurslarına devam edenlerin sayısı 947 bin'e ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, yaptığı açıklamada, 2 yıldır pilot uygulaması yapılan ''İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programı''nın 2012-2013 öğretim yılında, yurt genelinde uygulanmaya başlandığını söyledi. Yeni sistemle Kur'an kursu öğretimin 4 dönemde, sürekli kayıt alan bir yapıya kavuşturulduğunu anlatan Aydın, ''Öğrenci sayımız iki katına çıktı. Geçen yıl 430 bin iken bu yıl kursa katılanların sayısı 947 bin oldu. 4 dönem halinde kayıtlarımız devam ediyor. 'Kayıtlar bitti, doldu.
Artık yeni kayıt yapamıyoruz' gibi bir şey söz konusu değil'' diye konuştu. İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı dahilinde ''temel ve ek öğretim programları'' ve ''hafızlık temel eğitim programları'' başlıklarında eğitim verildiğini anlatan Aydın, temel ve ek öğretim programı içerisinde kişilerin ihtiyaçlarına göre hem Kur'an-ı Kerim öğrenme, geliştirme hem de dini bilgiler konularında istedikleri kurları seçebildiklerini anlattı. Aydın, ''Bazı vatandaşlarımız 8 ay boyunca kursa gelmek istemiyor. Kur'an-ı Kerim'i belli bir parça öğrenip gitmek istiyor.
Diğeri de 'ben zaten geçen yıl biliyordum, tecvit kurunu almak istiyorum' diyor ona geliyor. Tecvidi bilen bir başkası da Kur'anı anlamak için mealli hatim yapmak isteyebiliyor. Çok değişik ek öğretim programlarımız var. Bu ek öğretim programları çerçevesinde öğrenciler sürekli bir hocayla muhatap olarak derslerini alabiliyorlar'' ifadelerini kullandı.
Milli Gazete