Yüzbinlerce kişi, 6 kıtada, 52 ülkede 436 kentte, genleriyle oynanmış gıda üretimine karşı yürüdü.
Protesto gösterilerine en geniş katılım, genleriyle oynanmış gıdaların üzerine etiket yapıştırılması zorunluluğu bulunmayan Amerika Birleşik Devletleri'nde oldu.
48 eyalette sokaklara dökülen binlerce kişi, GDO'lu gıdaların insanları ve çevreyi zehirlediğini yineledi, bu ürünleri üreten şirketler aleyhine sloganlar attı. Genleriyle oynanmış gıda üreten bir şirket, Washington'da Kongre üyelerini rüşvet vererek satın almakla suçlandı.
Göstericiler, şirketin diğer ülkelerde de milyonlarca dolar harcayarak lobi faaliyetlerinde bulunduğunu, hükümetleri GDO'lu gıdaları serbest bırakması için yasal düzenlemeler yapmaya zorladığını ileri sürdü. California eyaletinde şirketin dağıtım binası önünde barikatlar kuruldu.
Almanya, Hollanda, ingiltere, İrlanda, Fransa, Malta, Güney Afrika Cumhuriyeti, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde de, internet ortamında örgütlenen yüzbinlerce kişi sokaklara döküldü. Göstericiler, genleriyle oynanmış ürün satan firmaların boykot edilmesi ve organik gıda alınması çağrısında bulundu. Dünyada ilk defa genleriyle oynanmış gıda üreten dev bir şirketin hedef alındığı gösterilere, toplam 2 milyon kişinin katıldığı tahmin ediliyor.
Amerikan Senatosu, geçen hafta, genleriyle oynanmış gıda ürünlerinin üzerine, gerekli bilgilerin yer aldığı bir etiket yapıştırılmasını öngören yasa tasarısını reddetmişti. Amerikan Kongresi, geçen Mart ayında da, GDO'lu gıda üreten şirketler aleyhine dava açılsa bile, dava süresince bu şirketlerin üretim ve satış yapabilmesine olanak tanıyan bir yasayı kabul etmişti.
Amerika'da pamuk, mısır ve soyanın çoğu, genleriyle oynanmış tohumlardan üretiliyor.