Yaz hastalıkları hakkında bilgi veren Dr. Deniz Tamtekin, “Yaz aylarında en fazla ishal, güneş çarpması, deri hastalıkları ve sıvı kayıplarına bağlı hastalıklar çocukların sağlığını tehdit etmektedir.
Ayrıca çocukların park ve bahçe gibi açık alanlarda daha çok zaman geçirmesi; böcek sokmalarını, oynarken düşme, çarpma gibi kazaları ve burun kanamalarını beraberinde getirmektedir. Havuz ve deniz mevsiminin açılması ile göz ve kulak enfeksiyonlarında da artış yaşanmaktadır.” dedi.
Yaz aylarında çocuklar için havuzdan daha çok denizin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Tamtekin, şunları söyledi: “Çocuklar için havuzdan çok deniz tercih edilmelidir. Sağlık ve hijyen kurallarına uyulmayan havuzlar enfeksiyon hastalıklarının oluşumuna neden olur. Ayrıca fazla klorlanmış havuzlar ise çocuklarda deri, kulak ve göz gibi organların alerjik hastalıklara neden olabilir. Bu nedenlerle özellikle 4 yaşın altındaki çocukların havuza sokulmaması önerilmektedir.Temizliği iyi yapılmamış havuzda bulunan mikroplar ciltteki küçük bir çizikten girerek iltihaplı yaraların oluşmasına neden olur. İdrar yolları ve mantar enfeksiyonlarının yazın daha çok görülmesinin nedeni yine yeteri kadar temizlenmeyen havuzlardır. Havlu ve terlik gibi eşyaların ortak kullanımı da mantar enfeksiyonlarının hızla yayılmasına neden olmaktadır.”
Milli Gazete