Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, "Gerçek ilişkilerdeki karşılıklı emek, fedakarlık, sorumluluk gibi duygular sosyal medya yoluyla kurulan ilişkilerde olmadığı için bu tür ilişkiler başta cazip görünmekte fakat aynı hazzı vermemektedir" dedi.
Güz, yaptığı açıklamada, teknolojinin denetimsiz kullanımı nedeniyle sosyal hayatta sorunlar oluştuğunu söyledi.
Teknolojiyi iyi kullanmanın zamanın bir zorunluluğu olduğunu vurgulayan Güz, "Özellikle sosyal fobisi olan insanların çekindikleri için sosyal medyayı kullanması yalnızlıklarına çare gibi görünse de uzun vadede sorunu çözmemekte, aksine kaçış davranışı ile daha da derinleşmesine yol açmaktadır. Gerçek ilişkilerdeki karşılıklı emek, fedakarlık, sorumluluk gibi duygular sosyal medya yoluyla kurulan ilişkilerde olmadığı için bu tür ilişkiler başta cazip görünmekte fakat aynı hazzı vermemektedir" diye konuştu.
"İnternet aktiviteleri sosyal ilişkileri kötüleştiriyor"
İnsanların internetteki aktiviteleri ile yeni bir yaşam tarzı geliştirmelerinin, gerçek sosyal ilişkilerinde kötüleşmeye yol açtığını vurgulayan Güz, "Başka bir deyişle depresif bireyler sosyal destek için internete bel bağlamakta, bu durum gerçek yaşamlarındaki kişiler arası ilişkilerinin daha kötüye gitmesine neden olarak internet bağımlılığı riskini artırmaktadır" ifadelerini kullandı.
Millî Gazete