İsrail kuşatması nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan Gazze dahil Filistin topraklarındaki insani durumla ilgili raporun yayımlamasının ardından BM Genel Kurulu Filistin Halkının Ayrılmaz Haklarının Kullanılması Komitesi'nce düzenlenen toplantıda, binlerce Filistinlinin bir aydan fazla susuz olduğu Doğu Kudüs'teki durum ele alındı.
Rawley, yaptığı konuşmada, 2013'ün Gazze halkı için çok zor bir yıl olduğunu ifade ederek, 10 yıldan daha fazla sürede düşmanlıkların en düşük seviyeye gerilemesine karşın yaşam açısından gittikçe kötüleşen duruma bakıldığında ortada paradoksal bir durum olduğunu kaydetti.
Rawley, bundan dolayı çok üzün olduklarını belirterek, Gazze halkının durumunun iyileştirilmesi için "Gazze ve İsrail arasındaki geçişlerin açılması, balıkçıların daha fazla avlanması ve çiftçilerin tarlalarına erişebilmelerine izin verilmesi" gibi birçok konunun yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.
İsrail, Filistinlilere ait 18 evi daha yıktı
İsrail'in, ülkenin güneyindeki Negev çölündeki el-Arakib köyünde Filistinlilere ait 10 evi, diğer bölgelerde de 8 evi yıktığı bildirildi.
Arakib köyü sakini Avvad Ebu Ferih, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin köye baskın düzenlediğini ve Filistinlilere ait 10 evi iş makinesiyle yıktığını söyledi.
İsrail güçlerinin ev sahiplerine eşyalarını almaları için izin vermediğini belirten Ebu Ferih, bunun yanında iş makinelerinin Arakib köyüne gelirken Negev'indeğişik bölgelerinde Filistinlilere ait 8 evi de yıktığını ifade etti.
İsrail'in 68'inci kez yıkım yaptığı Arakib köyünde, İsrail kimliği taşıyan yaklaşık 70 Filistinli yaşıyor.
İsrail, Negev bölgesindeki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu olan hizmetleri sunmadığı gibi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.
Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Negev Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.
Milli Gazete