Dünya Bankası, küresel ekonominin işsizlik kriziyle karşı karşıya olduğunu, şu anda bunu çözecek sihirli bir değneğin olmadığı uyarısı yaptı.
Dünya Bankası’ndan küresel ekonominin işsizlik kriziyle karşı karşıya olduğu uyarısı geldi. Bankanın yayımladığı son raporda yapılan uyarıda bunun çözümü için herhangi bir sihirli değneğin olmadığı da ifade edildi. Dünya Bankası, ekonomilerin artan nüfuslarıyla baş edebilmesi için 2030 yılına kadar 600 milyon yeni iş imkanın sağlanması gerektiği belirtildi.
Dünya Bankası’nın kıdemli İdari Direktörü Nigel Twose, “Küresel ekonomide bir işsizlik krizinin yaşandığından kimse şüphe etmiyor” dedi. Twose, “Raporunda gösterdiği gibi, işsizlik sıkıntısı var, özellikle de kaliteli işler sağlama konusunda” diye devam etti. Direktör, “Bütün bunlara ek olarak G20 ülkelerinde gelir ve ücret eşitsizliğinin arttığını da görüyoruz. Brezilya ve Güney Afrika gibi bazı gelişen ülkelerdeyse bu konuda ilerlemeler kaydedildiğini düşünüyoruz” dedi. Twose, gelişen ülkelerin tamamın yeni iş imkanları sağlama konusunda, G20 ülkelerinden daha başarılı olduğunu da belirtti. Bu alandaki en iyi ülkeleri Çin ve Brezilya olarak gösterdi ancak bu ülkelerin görünümlerinin eskisi kadar net olmadığına dikkat çekti.
100 milyon işsiz var
Dünya Bankası raporu, G20 ülkelerinde 100 milyondan fazla kişinin işsiz olduğunu, 447 milyon çalışanınsa günde 2 doların altında kazanan “fakir çalışan” sınıfına girdiğine işaret etti. Raporda, 2013-2014’teki ılımlı iyileşmeye rağmen, iş sağlama trendinin karanlık olduğu ifade edildi.
Dünya