Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti. Mü'minler, Kadir Gecesi dolayısıyla İstanbul'da başta Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Eyüp Sultan; Edirne'de ise başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere camileri doldurdu.
İzmir'de, Kadir Gecesi dolayısıyla Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, binlerce inanını buluşturdu.
Bursa'da çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla başta Ulucami, olmak üzere kentteki birçok camiye gitti. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını kıldı.
Konya'da Mevlana Müzesi'nin yanında, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan Selimiye Camisi'nde, Kubbe-i Hadra'nın (Yeşil Kubbe) gölgesinde toplanan çok sayıda vatandaş Kadir Gecesi'nde namaz kılıp, dua etti.
Kadir Gecesi'nde Hırka-i Şerif'e ziyaretçi akını
Hz. Peygamberin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi gösterdi.
Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazından sonra vatandaşlar, Hırka-i Şerif'i görmek için cami dışından itibaren kuyruklar oluşturdu.
Hırka-i Şerif, ramazan ayında 09.00-18.00 saatlerinde vatandaşların ziyaretine açılıyor.
Mevlana Meydanı'nda Kadir Gecesi 60 bin kişi namaz kıldı
Mevlana Müzesi'nin yanında bulunan Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı, Kadir Gecesi nedeniyle adeta dolup taştı. Yaklaşık 60 bin kişi meydanda toplanıp teravih namazı kıldı. Meydanda yer kalmaması üzerine cadde de trafiğe kapatılıp, namaz kılanların saf tutması için alan oluşturuldu. Onbinlerce insan ellerini semaya açıp dua etti. Doğu Türkistan, Suriye, Filistin, Irak, Mısır, Arakan ve dünyanın farklı bölgelerinde zulüm altındaki Müslümanlar içinde dua edildi.
TRT Haber, Millî Gazete