logo

Avrasya Tünelinde sona doğru

İstanbul'un ulaşım yoğunluğunu azaltmak amacıyla 2011 yılında temeli atılan Avrasya Tüneli'nin çalışmaları devam ediyor. Yeraltındaki çalışmaları büyük oranda tamamlanan projenin yer üstü etapları da tamamlanıyor. Tüp geçiş projesinde ulaşımın aksamaması için sahil yolunda kavşak ve yol genişletme çalışmaları yapılacak.

2017 yılında açılması planlanan tüp geçişin tünelden sonra kesintisiz erişimin sağlanabilmesi için imar planında değişiklik yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne sunulan yeni imar planına göre, Yedikule'den gelerek sahile ulaşımı sağlayan yol tüp geçişin güzergahında yoğunluğa neden olacağı gerekçesiyle Kazlıçeşme üzerinde yapılacak kavşakla bağlanacak.

Geçmiş yıllarda Bizans surları yıkılarak açılan sahil yolu iptal edilerek, surların güneyine kaydırılacak. Eski surlardan kalan kule bölgesi de restore edilerek gezi alanı olarak geri kazanılacak. Projenin yeni ulaşım planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Avrasya ile vatandaşlar Kazlıçeşme'den Göztepe'ye çok kısa sürede ulaşabilecek. Asya ve Avrupa'yı ilk defa deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak projenin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Toplam tünel uzunluğu 5 bin 400 metre olan projenin Boğaz'ın altında kalan 3 bin 340 metrelik kısmı 490 günde geçildi. Bağlantı yollarıyla toplamda 14 bin 600 metrelik uzunluğa sahip olacak tünelin en derin noktası, İstanbul Boğazı'nın 106,4 metre derinliğinde yer alacak.

Sabah