Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez uygulayacağı "yetiştirme" programı kapsamında yeni atanan aday öğretmenler, 24 hafta boyunca danışman öğretmenleriyle sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyetlere, seminerlere katılacak, kitap okuyacak ve şehrin tarihi mekanlarını gezecek.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, aday öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili ayrıntıları anlattı.
Yeni atanan 30 bin öğretmenin, bu yıl ilk kez hayata geçirilen uygulama kapsamında öğretmen niteliğini artırma politikası çerçevesinde 6 ay yetiştirme programına alınacağını ifade eden Aktekin, "Arkadaşlarımız gittikleri illerde, kendi alanlarından bir danışmanla 4 ay sınıf içi, okul içi ve dışı olmak üzere, haftanın 5 günü bir çalışma yapacaklar" dedi.
714 saatlik yetiştirme süreci
Eğitimin toplam 24 hafta üzerinden programlandığını bildiren Aktekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet 14 hafta sürecek, bu 414 saate denk geliyor. Sonra, teorik dediğimiz seminer ve kurs türü çalışmalarımız ise 10 hafta, yani 50 gün 300 saat olacak. Toplama baktığımızda 714 saatlik bir yetiştirme sürecinden bahsediyoruz. Ağustos sonunda bitmiş olacak. Eylülde de görev yapacakları illere gidecekler. Adaylıklarını geçirecekleri il, görev yaptıkları ilden farklı ise eylüle kadar o ilde kalacaklar. Eylülde görev yapacakları ile gidip görevlerine başlayacaklar. Gittikleri yerde, kendi sınıflarının öğretmeni olarak derslerine başlayacaklar."
Yetiştirme süreci mart başında başlayacak
Aday öğretmenlerin, tercih sistemine girdiklerinde branşlarında hangi illerde danışman olduğunu göreceğini anlatan Aktekin, adayları mümkün olduğunca ilk tercihlerine göre yerleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.
Aktekin, yetiştirme sürecinin mart ayının ilk haftasında başlayacağını sözlerine ekledi.
AA