TEOG’da bu yıl fen ve matematik müfredatında değişiklikler yapıldığı için ilk kez soru gelecek konular var. Sözel derslerde de uzun paragraf sorularının çıkması bekleniyor.
8. sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye girmek için ter dökeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilki önümüzdeki hafta yapılacak. Geçen yılki ilk TEOG sınavlarında Türkçe ve matematiğin diğer derslere göre daha zorlayıcı olduğu belirlenmişti. Bu yıl ise müfredatı değişen fen ve matematik derslerinden ilk kez soru gelecek konular bulunuyor.
Örneğin fen bilimlerinden basit makineler konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca sözel derslerde uzun paragraf sorularının fazlaca yer alacağı düşünülen ilk sınavda, okuma ve anlama ön planda olacak. Akademik koordinatörler 23-24 Kasım günleri gerçekleşecek TEOG sınavlarına bir hafta kala öğrenciler için sınava hazırlanma rehberi hazırladı.
İşte son bir haftanın tüyoları:
BİYOLOJİK SAAT UYARISI
TEOG sınavları sabah 09,00-12,00 arası uygulandığı için son hafta, hiçbir gün bu saatler uykuda geçirilmemeli. Sınavdan önce okula gitmeyip soru çözme düşüncesinde bulunanlar, bu saatleri uykuda geçirirse, biyolojik saat döngüsünü bozmuş olacaklar. Sınav öncesi uyku problemi yaşamamak için uykuya yatma saati bu son hafta düzenlenmeli.
OKULDA TEKRAR YAPIN
Özellikle son haftada, çalışma sırası; en az başarılı olan konudan en çok başarılı olunan konuya doğru olmalı. Öğrenci konfor alanından çıkmalı, kendini rahat hissetmediği konularda mutlaka soru çözmeli. Bu zaman zarfında çözülemeyen ve yanlış çözülen sorular mutlaka öğretmenlere sorulmalı ve çözüm yöntemi pekiştirilmeli. Özellikle okulda yapılan tekrar programları çok olumlu sonuç verecektir.
KOLAY SORU HATASINA DÜŞMEYİN
Günlük çözülecek soru sayısı belirlenerek kaydı tutulmalı. Öğrenci ve velilerin aldığı çok sayıda kaynak ve test kitabı farklı soruları görmek açısından yararlı olmakla birlikte önemli bir noktanın gözden kaçmasına neden olabiliyor. Elinde fazla kaynağı bulunan öğrenci, bu kaynaklardaki görece en kolay soruları çözüyor. Bu durumda, kitaplarda çözülmeden kalan sorular ne yazık ki uygulamada eksikler yaratıyor.
Sabah