20 Cemaziyelevvel 1446 | 22 Kasım 2024 Cuma

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Et ve et ürünleri Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Strese giren hayvanın eti çabuk bozuluyor
Et ve et ürünlerinden kaynaklanan gıda zehirlenmelerinin önemli bir paya sahip olduğunu belirten uzmanlar, strese giren hayvandan elde edilen etin daha çabuk bozulduğunu bildirdi.

Kurban alanlarında sağlıksız hayvan olmaz
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurbanlık seçerken, küçükbaş hayvanın beline dokunulduğunda, ele çok fazla kemik dokusu gelmemesi gerektiğini, bel kısmında ele gelen dolgunluğun hayvanın besililiğinin en doğru anlaşılma şekli olduğunu belirterek, büyükbaş hayvanın da ergenliğe ulaşması, yavruluk dönemi dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesi gerektiğini söyledi.

Et ürünlerinde yeni dönem
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.

Proteinler helal et tartışması başlattı
Sucuk ve sosis başta olmak üzere et ve et ürünlerindeki karışımı önleyecek düzenleme bir ay sonra yürürlüğe giriyor.

At eti skandalı dönere de sıçradı
Almanya'nın Berlin ve Leipzig kentlerinde yirmi dönerciden alınan numunelerden üçünde domuz, birinde ise at etine rastlandığı açıklandı.

İngilterenin at etinden haberi varmış!
İngiltere’de at eti skandalı devam ederken, İngiliz hükümetinin at etinin ülkede satıldığı konusunda daha önce uyarıldığı ortaya çıktı.

Dönerde domuz eti iddiası
Merkezi İslam Konseyi (CCIS), İsviçre'de 20 döner satış merkezinden numune alarak Bern'deki önemli bir laboratuvarda inceletti. İncelenen 20 numunenin 7'sinde domuz etine rast

Bunlar artık rafta olmayacak!
Sucuk, salam ve sosiste vatandaş artık "Yüzde 100 dana eti" ibaresiyle kandırılamayacak. Ürün içeriğindekiyle ambalajda yazanların çok farklı olduğu "benzeri ürün" tanımı artık cezaya tabii. Artık market raflarında "benzeri ürün" tanımıyla sucuk, salam ve sosis satılamayacak.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla...

Salam, sosis ölüm riskini yüzde 44 arttırıyor
Sosis, salam, jambon gibi gıdaları fazla tüketenlere kötü haber. İşlenmiş et ürünlerinin erken ölüm riskini yüzde 44 oranında artırdığı ortaya çıktı. "BMC Medicine" dergisinde yayımlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, işlenmiş et ürünlerini sık tüketenlerde, kalp ve damar hastalıkları ile kansere bağlı erken ölümler daha fazla görülüyor.

Geleneksel ürünlerde katkılar kaldırılacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hazırlanarak görüşe açılan ''Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Taslağı'na'' göre, sucuk, pastırma, döner, köfte, pekmez ve çiğ köfteye ''Çin tuzu'' olarak anılan glutamikasitin de aralarında bulunduğu lezzet verici katkı maddeleri katılamayacak.

Et ürünlerinde zam sinyali
Et Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Bılıkçı, sucuk, salam ve sosiste karışımın yasaklanmasının fiyatları yüzde 15-20 artırabileceğini söyledi. Bılıkçı, düzenlemenin, sucuk, kavurma ve pastırmada dünya markaları çıkarılması için önemli adım olduğunu ifade etti.

Yeni tebliğ danaya yaradı
Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, yaptığı açıklamada, yeni Et Ürünleri Tebliği’nin 5 Mart’ta yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bılıkçı, tebliğ ile artık dana, tavuk ya da hindi etinin karıştırılamadığına dikkati çekti.

Akıbeti belli olmayan 50 bin ton et geri çağrıldı
Hollandalı otoriteler, tüm Avrupa ekseninde biftek adı altında satılmış olan 50 bin ton eti, at eti ihtiva edebileceği gerekçesiyle toplatma kararı aldı.

ABD'de helal et sorunu
Yabancı ülkelerde yaşayan Müslümanların önemli sorunlarından olan "helal et", bu konuda sertifika veren kuruluşların güvenirliğinin tartışılması nedeniyle Müslümanlar arasında tedirginliğe yol açıyor. ABD'deki milyonlarca Müslüman'ın "helal et" ihtiyacı çeşitli işletmeler tarafından karşılanıyor.

Ete tat ve renk ayarı yapılacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri Yönetmeliği ile et ve et ürünleri katkı maddelerinden arındırıldı. Yönetmelikle bu ürünlerde kullanılan tatlandırıcı ve renk verici maddelerin kullanımı yasaklandı.