22 Cemaziyelevvel 1446 | 24 Kasım 2024 Pazar

CANLI DİNLECANLI DİNLE

gelir testi Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Sigortalı ve yeşil kartlı olmayanların dikkatine!
1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınırken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 1 milyon 700 bin kişinin ise 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre 1 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurup gelir testi yaptırmaları gerekiyor.

18 yaşını dolduranlar da gelir testi yaptıracak
SGK Başkanı Fatih Acar, GSS ile bütün vatandaşların sisteme alınacağını, '18 yaş üzerinde olanlar ortada kaldı' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yeşilkart vizesi dolanların 1 aylık süre içinde müracaat edip gelir testi yaptırmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Acar, yaptırmayanların gelirlerinin asgari ücretin iki katı olarak hesaplanacağını ve bu kişilerin 212 liralık üst seviyeden prim ödeyeceklerini dile getirdi.

Kayıt olmayanlar 213 TL ödeyecek
Herhangi bir sosyal güvenliği olmayanlara, Genel Sağlık Sigortası kapsamında uygulanan Gelir Testi’nin bu ay sonuna kadar yapılması şart. Türkiye genelinde 9,5 milyon yeşil kartlı vatandaş gelir testine girecek. Testte yoksul olmadıkları anlaşılan vatandaşlar 35 ila 213 lira aylık prim ödeyecek.Teste hiç girmeyen ise otomatik olarak 213 liralık prim yüküyle karşı karşıya kalacak.

'Gelir Tespiti Hane Beyan Formu'nda neler var?
SGK tarafından hazırlanan gelir testini geçen vatandaşlar prim ödemeden sağlık güvencesine kavuşuyor Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında kimin ne kadar prim ödeyeceği kişilerin kendi gelir ve gider beyanlarıyla 13 ayrı kamu kurumundan kişiler hakkında yapılacak 28 ayrı sorgulama sonucunda belirlenecek. Testte geliri düşük çıkanın GSS primini devlet ödeyecek. Prim ödeyebilecek durumda olanlar ise sağlık hizmetlerinin karşılığı olarak 35 ila 213 lira arasında devlete her ay prim yatıracak.

Gelir testinde süre uzuyor mu?
Gelir testi yaptırmayanlar için kurum içi gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gelir testi yaptırmak için Şubat ayı sonuna kadar sürenin uzadığını söyledi. Çelik, son günü 31 Ocak olarak duyurulan gelir testi yaptırma zorunlulu kosunda önemli bilgiler verdi.

Gelir testi kuyruğu uzuyor
Genel Sağlık Sigortası'nın yürürlüğe girmesiyle başlayan gelir testi zorunluluğu nedeniyle İstanbul'da Kaymakamlık Yeşil kart büroları önünde uzun kuyruklar oluştu. Sağlıkta yeni dönemi başlatan Genel Sağlık Sigortası sistemi 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.

Gelir testinden onay alamayana itiraz hakkı!
SGK'dan yararlanmak için 10 milyon kişinin yaptıracağı gelir testinde vatandaşa itiraz hakkı tanındı. Gelir testindeki yığılma nedeniyle vatandaş başvurusunu posta yoluyla yapmaya başladı. Yaklaşık 10 milyon kişi gelir testinden geçirilirken, vatandaşlar sonuca itiraz edebilecek. Test sonucuna itiraz için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, primlere itiraz için de SGK'ya başvurulacak.

Gelir testinde sonuçlar
Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile başlayan gelir testi uygulaması devam ediyor. Gelir testi yaptırması gerekenlerin üçte birinden fazlasının kaydı alındı. Teste giren her dört kişiden üçünün sağlık primini devlet ödeyecek.

Gelir testi için süre daralıyor
Türkiye genelinde 9.1 milyon yeşil kartlı ve SGK’da kaydı bulunmayan 1.7 milyon kişinin gelir testi yaptırması için son tarih 29 Şubat. Türkiye genelinde 9.1 milyon yeşil kartlı ve SGK’da kaydı bulunmayan 1.7 milyon kişinin gelir testi yaptırması için son tarih 29 Şubat. Bu tarihe kadar gelir testi yaptırmayan kişiler aylık 213 TL prim borcu ödemeye mahkum olacak.

1.5 milyon kişi primden kurtuldu
Türkiye’de çalışanlar, emekliler ve bakmakla yükümlü olduğu eşleri, GSS kapsamına alındı. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, yeşil kartlılar, GSS’li olmayanlar ve sigortalılık statüsü sona erenlerle bakmakla yükümlü olduğu kişiler ise gelir testi yaptırmak zorundalar. Türkiye’de oturan ve geldikleri ülkede sosyal güvenliği bulunmayan yabancılar da GSS kapsamına alınacak.

Gelir testinde 'tapu' sıkıntısı!
Yaklaşık 10 milyon vatandaşa yapılacak olan gelir testinde 'tapu' sıkıntısı yaşanıyor. Tapuların veraset ilamıyla gerçek sahiplerine devredilmemesi bazı vatandaşların gelirini gizlemesine neden oluyor. Ev, arsa ve benzeri varlıkları dedesi adına kayıtlı olanların gerçek mal varlığı gelir testi sorgulamasında görünmüyor.

Gelir testi için son 3 gün
Yeşil kartlılar ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) kaydı bulunmayan kişilerin gelir testi yaptırmaları için son 3 gün kaldı. Vize tarihleri sona eren yeşil kartlılar ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) kaydı bulunmayan 1.7 milyon kişinin gelir testi yaptırmaları için son 3 günleri kaldı. Kapsam dahilindeki kişiler, bu tarihe kadar gelir testi yaptırmamaları halinde aylık 213 TL sağlık primi ödemek zorunda kalacak.

Genel Sağlık Sigortası için son gün!
Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırması gereken yeşil kartlı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olmayanlar için son gün. Söz konusu kişilerin, mesai bitimine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu ilk müdürlüklerine başvurarak gelir tespitini yaptırmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar gelir tespiti için başvurmayanlar, aylık 213 lira aylık pirim ödemek zorunda kalacak.

8 milyon kişi gelir testi yaptırdı
Gelir testinin ilk sonuçlarına göre 3 milyon 26 bin kişinin sağlık primini devlet ödeyecek. Yeşilkart dönemini sona erdiren Genel Sağlık Sigortası uygulaması yeni yılda başladı. Uygulama 9 milyon 100 bin yeşilkartlı ile sosyal güvencesi bulunmayan 1 milyon 700 bin kişiyi kapsıyor. 1 Ocak 5 mart tarihleri arasında alınan müracaat sonuçlarına göre; 7 milyon 980 bin 40 kişinin gelir testi yapıldı.

Gelir testinde ilginç sorular
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun hazırladığı gelir testini geçenler prim ödemeden sağlık güvencesinden yararlanacak. SGK, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılması zorunlu olan ve kimin ne kadar prim ödeyeceğini belirleyen gelir testinde vatandaşlara ilginç sorular yöneltti.