20 Cemaziyelevvel 1446 | 22 Kasım 2024 Cuma

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Televizyon dizileri Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Televizyon dizileri gençlere kötü örnek oluyor
Mersin'in Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bazı televizyon dizilerinde verilmek istenen karakterlerin gençlere kötü örnek olduğunu söyledi.

Her şey yolunda hiç mi sorun yok?
Televizyon ekranlarından her gün evlerimize giren; diziler, sinema filmleri, reklâmlar ve her türlü yayının gerçeklerden uzak olması ruh sağlığımızı tehdit ediyor. Dizilerde gösterilen lüks yaşantı; arabalar, villalar, eğlenceler izleyici tarafından kendi iç dünyasında sorgulanıyor. Ortaya toplumu yaralayan sonuçlar çıkıyor.

'Okul dizileri hem hayalci hem edep yoksunu'
Son zamanlarda elinde kumandasıyla televizyon kanallarında gezen herkesin bir okul dizisiyle karşılaşması mümkün. Uzmanlara göre; talim ve terbiyeden uzak bu dizilerin gerçek okul hayatıyla ilgisi yok. Ayrıca öğrencileri uzak durulması gereken davranış kalıplarına özendirdiği gibi milli ve manevi değerleri de yıpratıyor.

Alman Pedagog, Türk TV'lerinden şikayetçi
Alman pedagog Ottmann, Türk kanallarında şiddetten geçilmediğini ancak Almanya'da televizyon kanallarında şiddet içerikli dizi, film ve çizgi filmlerin yasak olduğunu söyledi. Alman pedagog Petra Ottmann, Türk televizyon kanallarında şiddet içerikli çok sayıda dizi ve program bulunduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Şikayet edilen dizi daha fazla izleniyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de reytinglere bakıldığında en çok şikâyet edilen dizilerin, en çok izlenen diziler olduğunu söyledi.

En çok diziler şikayet ediliyor
Televizyon yayınlarıyla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İletişim Merkezi’ne geçen yıl yapılan bildirimler yüzde 15 artarak, 118 bin 416’ya ulaştı. 2013 yılında en fazla şikâyet edilen program türü diziler olurken; dizilere yönelik şikâyetler 2012’de 48 bin 823 iken, 2013’te yüzde 5 artarak 51 bin 285’e yükseldi.

TV yapımları çocukları ve gençleri olumsuz etkiliyor
Televizyon, bilgisayar, cep telefonu… Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik aletler. Ancak yanlış kullanıldıklarında sosyal ve psikolojik anlamda geri dönülmesi zor tahribatlar yapabiliyor.