1 Cemaziyelahir 1446 | 3 Aralık 2024 Salı

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Grip Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Grip, Ocak ve Şubat aylarında zirve yapıyor
Uzmanlar, yeni grip salgınına karşı uyarılarda bulundu. Son günlerde havaların iyice soğumasıyla birlikte grip şikayetlerinde de artış görülüyor. Ancak basit birkaç önlem almak, hastalıktan korunmak için yeterli olabiliyor.

Gripten koruyacak öneriler
Soğuk algınlığı ve gribe şifa sağlayacak bir ilaç bulunmadığını belirten uzmanlar, bu hastalıklardan korunmak için yaşam tarzına dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Kış aylarında pencereler çoğunlukla kapalı tutulduğu, havalandırma kısıtlı yapıldığı ve kapalı mekanlarda geçirilen zaman fazla olduğu için grip ve soğuk algınlığının görülme sıklığı artıyor.

Grip vücudu nasıl etkiler?
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıza Mete, gribin önlenmesinde ve hafif geçirilmesinde önemli yer tutan grip aşısının Ekim ayında yapılması gerektiğini söyledi.

Grip ve nezleye soğan ve sarımsak
Grip, nezle ve astım gibi hastalıklardan korunmak için soğan ve sarımsak tüketilmesinin faydalı olacağı bildirildi. Prof. Dr. Neriman İnanç, üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle kış mevsiminde her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Gribe dikkat!
Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyar kişi grip hastalığına yakalanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bu kişilerin 2-3 milyonu hastaneye yatacak kadar ağır grip geçiriyor. 250 bin -500 bin kişi grip nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Nezle ve gribe karşı en etkili yöntem, korunmak!
Her mevsimin farklı bazı sağlık sorunları var. Soğuk kış günlerinin en sık görülen problemleri tekrarlayan nezle ve grip atakları.

Grip benzeri virüsten nasıl korunulur?
Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte yüzbinlerce kişide nezle, ateş, baş ağrısı, soğuk algınlığı kendini gösterdi. Sağlık Bakanlığı'nın haftalık bulaşıcı izleme raporuna göre, bu yıl grip virüsü (influenza) türleri çok düşük görülürken, grip benzeri hastalıklar arasında olan gergedan virüsü (rhinovirüs) en çok tespit edilen virüs türü oldu.

'Soğuk algınlığı ve gripte antibiyotiklere sarılmayın'
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Çağrı Büke, "Sonbahar ve kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanan ortalama her 100 hastadan 80'inde antibiyotik tedavisine ihtiyaç duyulmuyor." dedi.

Grip neden bu kadar yaygın?
Her kış kapımızı çalan soğuk algınlığı ve grip meselesi bu yıl önceki yıllardan daha fazla insanımızın canını yaktı. Aslında sadece bizde değil, dünyanın her ülkesinde özellikle grip önemli bir sorun.

Hava girmeyen eve ‘grip’ girer
Prof. Dr. Muhsin Akbaba, kalabalık yerler ile havalandırmanın iyi olmadığı kapalı alanların, gribal enfeksiyon riskini artırdığına dikkat çekti.

Salgın virüs tanıdık çıktı
Türkiye'yi vuran grip salgınına, geçen yıllarda da görülen H3N2 virüsü yol açıyor. H1N1 virüsüne bağışıklık oluştuğu için, diğer virüsün baskın hale geldiğini belirten uzmanlar, "Bilindik bir virüs, paniğe gerek yok" diyor

Hemen antibiyotiğe sarılmayın
Grip, nezle, bademcik gibi hastalıkların sık görüldüğü bugünlerde uzmanlar uyardı: “Ateş yükseldiğinde, burnunuz aktığında hemen antibiyotiğe sarılmayın. Gereksiz antibiyotik kullanımında mikroplar bağışıklık kazanır, direnç gösterir ve antibiyotik etki etmemeye başlar.

Gripten korunmak için 3 öneri
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, gribin yüksek ateş, yorgunluk hissi, kuru öksürük, burun akıntısı, baş, boğaz ve kas ağrılarıyla kendini gösterdiğini belirtti.

'Gripte paniğe gerek yok ama önlem alınmalı'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, H3N2 virüsünün korkulacak bir virüs olmadığını, bu hastalığın bir salgın olmadığını açıkladı. Yeni gribin bilinen gripten daha uzun sürdüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, “Normalde günlük ilaç kullanımı 7 gün sürerken bu yıl ortalama 10 güne uzuyor” dedi

Gripte ateş düşürücü tehlikeli...
Grip virüsüyle birlikte kişiyi yataklara düşüren yüksek ateşe karşı çoğu zaman ateş düşürücü ilaçlar kullanmak ilk akla gelen çözüm olur. Ateşi düşürdük mü kendimizi iyi hisseder hemen işimize gücümüze koyuluruz.