Nisan yağmurlarında şemsiyesiz çıkın
Son Güncelleme: 17 NİSAN 2015 - TSİ 11:23
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, Nisan yağmurları ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, tüm canlılar için son derece yararlı olduğu belirtilen demir, mangan, çinko, diğer elementler ve proteinin temeli olan aminoasitlerle yüklü bu yağmurlarda ıslanmaktan çekinilmemesini, yağmurlu havada şemsiye bile açılmamasını önerdi.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Nisan yağmurlarının tabiatın uyanmasına ve canlanmasına vesile olduğu, bu ayda ayda tabiatın uyanıp bitki ve ağaçların çiçek tozlarının, reçine, eteik yağlar ve çiçek polenlerinin rüzgar ve hava akımı ile atmosfere karışırtığı hatırlatılarak şöyle denildi:
"Bunlar Nisan yağmuru ile birlikte yeryüzüne düşer. Tabiat canlanır ve her taraf bir anda yeşilliklere dönüşür. Peygamberimizin doğumu ile birlikte nisan yağmuru onunla bereketlendi. Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifalıdır. Yağışlarla birlikte demir, mangan, çinko, diğer elementler ve de en önemlisi proteinin temeli olan aminoasitler yağıyor. Mevlana 'Nisan tası' adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyordı. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir. Nisan yağmuru vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor. Çünkü içinde kullanılabilir demir var. Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan kazanabilir."
Açıklamada ayrıca Nisan ayında tabiata daha pozitif, daha farklı bir bakış açısı ile bakıldığı da belirtirekek, "Tabiatın boyutlarını renk, tomurcuklarını havzanıza kaydedin, evcil hayvanlarınızda bu sudan içirin. Mümkünse yağmurda dolaştırın. Evde yaşlılar varsa onların ellerine, yüzüne ve saçlarına yağmur suyu sürün. Deniz altındaki canlılar nisan yağmuru damlaları için yüzeye çıkarlar. Sedef damlayı içine alıp yıllarca onu içinde saklayarak değerli inciye dönüşür. Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın. Nisan yağmurlarında şemsiye açmayın ve ıslanmaktan çekinmeyin diyoruz" denildi.
TRT Haber