Tatil anlayışı, kültür zenginliğine rağmen denizle sınırlandıırlıyor
Son Güncelleme: 10 MAYIS 2014 - TSİ 10:16
Türkiye’de tatil ve turizm denince akla ilk olarak deniz, kum ve güneş geliyor. Oysa Türkiye; sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke olarak Selçuklu ve Osmanlı’nın burum buram tarih kokan mimari ve kültürel mirasına sahip
İslam dünyasının bütün kültürel ve siyasi birikiminin temsilcisi olarak konumundaki bir ülke. Dahası Fırat ve Dicle arasındaki zengin uygarlıkların beşiği Kuzey Mezopotamya, Türkiye’nin Güneydoğusunu oluşturuyor. Türkiye; sanat şaheseri cami, külliye, çeşme, han, hamam, sarnıç, türbe ve saraya sahip bir İstanbul’a sahip. Anadolu Selçukluları ve beyliklerin tarihi, kültürel inanç mirası da Türkiye’de bulunuyor.
Türkiye’deki turizm algısı üzerine gazetemize açıklama yapan Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurban Ünlüönen de; deniz, kum, güneş algısının oluşmasında en çok payın medyada olduğunu söyledi. Otel reklamları nedeni ile tatilin sanki bu üçlüden ibaretmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Ünlüönen, bu algının bilinçli olarak yapıldığına dikkat çekti.
Millî Gazete