Asansör yerine merdiven, klima yerine pencere
Son Güncelleme: 30 HAZİRAN 2015 - TSİ 11:39
Gün ışığından mahrum, tüm gün elektrikle aydınlatılan plazalar, otomatize fabrikalar, sık yapılan uçak ve metro yolculukları, aşırı telefon ve bilgisayar kullanımı çalışanların sağlığı ve verimliliğini olumsuz etkiliyor.
Dr. Sinan Akkurt, “Vücudumuzun kaldırabildiği fizyolojik frekans aralığı ortalama 10 Hz’dir. Günde ortalama 8, ayda ortalama 160 saat bilgisayar başında çalışan birinin GHz’ler seviyesinde elektromanyetik akım yüklendiğini söyleyebiliriz. Bu da kronik yorgunluk, halsizlik, verimsizlik ve hastalıkları kolay atlatamama nedenidir” dedi.
Dr. Sinan Akkurt, elektromanyetik kirliliğin fazla olduğu özellikle plazalar, otomatize fabrikalar, server odaları, metrolar, uçaklar, havaalanları, kuaförler, yüksek gerilim hatları ve baz istasyonlarında çalışanların yüksek risk altında olduğunu belirtti. Dr. Akkurt, riski yüksek bu meslek gruplarındaki profesyonellere yılda en az dört kere biorezonans metodu ile elektromanyetik kirlilikten arınmalarını önerdi.
Cep telefonunun iyi çektiği yere gidin
Elektronik cihazlardan uzak durmak mümkün olmasa da alınabilecek önlemler olduğuna dikkat çeken Dr. Akkurt, asansör yerine merdiven, kablosuz modem / telefon yerine kablolu modem / telefon, klima yerine pencere açma, mikrodalga fırın yerine normal fırın kullanımını önerdi.
Cep telefonu kullanımı içinse “Mümkün olduğunca kulağımıza dayamadan kablolu kulaklık ya da hoparlör seçeneğiyle kullanın. Mavidiş (bluetooth) kulaklıkları kesinlikle tercih etmeyin. Cep telefonun az çektiği yerlerde değil, iyi çektiği yerlerde konuşmaya dikkat edin” dedi.
Dünya