İki reçeteden biri elektronik oldu
Son Güncelleme: 23 EKİM 2012 - TSİ 10:20
Reçete sahteciliğinin önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya konulan e-reçete sisteminin başlandığı 1 Temmuz tarihinden 14 Ekim'e kadar yazılan 89 milyon 616 bin reçetenin 45 milyon 380 bini elektronik ortamda oluşturuldu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Temmuz'da uygulamaya konulan e-reçete sistemiyle reçete sahteciliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Doktorlar, eczaneler ve hastalar için birçok kolaylığı barındıran e-reçete uygulamasının bu yıl sonuna kadar tüm hastane, doktor ve eczaneleri kapsaması amaçlanıyor.
E-reçete uygulaması başlamadan önce SGK, tüm doktorlara çağrı yaparak, sistemden şifre almalarını istemişti. Türkiye'de aktif olarak çalışan yaklaşık 110 bin doktorun 86 bini e-reçete şifresi aldı. Ancak, şifre alan doktorlardan yaklaşık 35 bini e-reçete yazıyor.
Sağlık hizmet sunucularından MEDULA Sistemi'ne girilen e-reçete verilerine göre, aile hekimliklerinin yüzde 84'ü, özel hastanelerin yüzde 65'i, devlet hastanelerinin yüzde 16'sı ve üniversite hastanelerinin yüzde 20'si e-reçete oluşturdu.