Yeni strateji planı haziran sonu hazır
Son Güncelleme: 29 MAYIS 2012 - TSİ 11:58
YÖK, yeni stratejisini rektör, öğrenci, STK, kamu ve düşünce kuruluşlarıyla yapıyor. Yükseköğretim Strateji Belgesi Çalıştaylarına bizzat başkanlık yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya önümüzdeki ay bu rapora son şeklini vereceklerini açıkladı.
YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, sayısı 166’ya çıkan üniversiteleri yönetmek için yeni 5 yıllık yeni stratejik plan hazırlıyor. Göreve geldiği 5 aydan beri önce rektörlerle, sonra öğrenci, öğretim üyeleri ve idari personelle görüşen Başkan Çetinsaya, geçtiğimiz hafta sonu da sivil toplum, kamu ve düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile “Yükseköğretimin Strateji” raporunun oluşturulması için bir araya geldi.
TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nde yapılan Yükseköğretim Strateji Belgesi Çalıştaylarına bizzat başkanlık yapan Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, önümüzdeki ay bu rapora son şeklini vereceklerini açıkladı.
İlk çalıştaya farklı üniversitelerden seçilen 100 rektör, ikinci toplantıyı ise öğrenci, akademisyen, asistan ve idari personelden oluşan 100 kişi ile yapan Çetinsaya, üniversitelerin bu dinamizm ortamında mevcut haliyle kalmasının mümkün olmayacağının altını çizdi.
“Beklentilerin farkındayız” diyen Çetinsaya, göreve geldiği ilk gün Mardin’e gitti. Burada bölgedeki tüm üniversite rektörleriyle görüştükten sonra Konya, Rize, Afyon, Sakarya, Erzurum ve İstanbul’da bu toplantıları sürdürdü. Bu görüşmelerden önce de öğrenci temsilcilerinin şikayetlerini dinledi.
Daha sonra da görüştüğü toplam 140 üniversite rektörüne öğrencilerden aldığı bilgileri aktararak, üniversitelerle ilgili sorunları ele aldı. YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’e ayda 10 bin evrak geldiğini, yılda bu evrak sayısının 100 bini aştığını belirterek, “YÖK , fabrika gibi çalışıyor. Beklentilerin farkındayız. Bize düşen YÖK’ü bütün paydaşlarının taleplerini dikkate alan işlek bir mekanizmaya dönüştürmek, yükseköğretim sistemini ne üniversite idarecilerinin, ne öğretim elemanlarının, ne öğrencilerin, ne sivil toplum kuruluşlarının, ne aydınların, ne de sanayinin talep ve ihtiyaçlarına duyarsız kalmadan yapılandırmaktır’’dedi.
Hürriyet