Güneydoğu'da 'güneş tarlaları' yaygınlaşıyor
Son Güncelleme: 24 TEMMUZ 2017 - TSİ 09:17
"Türkiye'nin enerji vadisi" olarak da nitelendirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin birçok noktasında enerji potansiyelini kara dönüştürmek isteyen yatırımcılar, irili ufaklı çok sayıda güneş enerjisi santralini faaliyete geçirmeye başladı.
Yıllık 3 bin saati aşan güneşlenme süresi dolayısıyla "Türkiye'nin enerji vadisi" olarak da nitelendirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, devlet tarafından da desteklenen "güneş tarlaları"nın sayısı artıyor.
Girişimciler de başta Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere birçok ilde özellikle yenilenebilir enerji alanına yönelik yatırımlarına daha fazla ağırlık verdi.
Bölgede yavaş yavaş her arazinin başında görülen ve halkın "güneş tarlası" diye nitelendirdiği santraller, aynı zamanda elektrik enerjisi problemleri nedeniyle sorun yaşayan çiftçiler için de gelecek dönemlerde yeni bir alternatif olarak ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
Türkiye'nin enerji ihtiyacında dışa bağımlığının da azaltılması anlamında yenilenebilir enerji kaynağı kullanımının yaygınlaşması, milli ekonomi açısından da umut veriyor.
AA