29 Rebi'ül-evvel 1446 | 3 Ekim 2024 Perşembe

CANLI DİNLECANLI DİNLE

su tüketimi Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Su tüketimini artırmanın pratik yolları
Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, su içmeyi alışkanlık edinemeyen ve su tüketimini artırmayı başaramayanlar için önerilerde bulundu.

Gıda talebi suyu tüketiyor
Su kaynaklarının karşı karşıya olduğu sorunları gündeme getirmek için farklı temalar çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin bu yılki konusu “Su ve Gıda Güvenliği” olarak belirlendi. Dünya nüfusunun yüzde 15’ine denk gelen 854 milyon insan yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya. Artan nüfus, gelecek 50 yıl içerisinde gıda ihtiyacını iki katına çıkaracak.

Böbrek sağlığını korumak için neler yapılmalı
Böbreklerimiz, vücudumuzda gün boyu hiç durmadan çalışan organlarımızdan biri... Yaklaşık 10 cm. boyundaki bu organlarımızdan, gün içinde 1.5 litre kan geçer ve yaklaşık 180 litre sıvı süzülür.

Kişi başı günlük su tüketimi 5 bin litreye ulaştı
Yayınlanan yeni bir araştırma, 1,6 milyar kişinin su sıkıntısı çektiği ve su kıtlığının dünya çapında artış gösterdiği günümüzde, kişi başı günlük ortalama su tüketimimizin 2 litreye ulaştığını ortaya koyuyor.

Sıcaktan kavrulan İstanbul'da su tüketim rekoru
İstanbul’da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının da etkisiyle günlük su tüketimi 3 milyon metreküpe yaklaştı.

Kış aylarında su tüketimi ihmal ediliyor
Kış aylarında terleme yoluyla su kaybının azalması, yaz aylarına göre daha az su ihtiyacı hissedilmesine neden oluyor. Bu durumda birçok kişi daha az su içmeye başlıyor. Vücudun günlük su ihtiyacının karşılanmaması ise ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Soğuk havada azalan su tüketimine dikkat
Yaz aylarında sıcak hava ve harcanan enerjiyle doğru orantılı olarak artan su tüketimi kış aylarında büyük oranda düşüş gösteriyor. Bu düşüş kimi zaman bir günde tüketilmesi gereken su miktarının yarısından daha da az olabiliyor. Bu dumu başta böbrekler olmak üzere birçok organı olumsuz etkiliyor.

Sağlıklı yaşlılığın püf noktaları
Gençlikte alınacak basit önlemlerle yaşlılık dönemini sağlıklı geçirmek mümkün. Yaşlılıkta dikkat edeceğiniz bazı kurallar fiziksel ve ruhsal anlamda olumlu katkı yapacaktır. Düzenli egzersiz yapın...Beyaz undan kaçının...Tuzu kısıtlayın...

Soğuk havalarda da su içmeyi ihmal etmeyin
Kışın bolca çay, bitki çayı, kahve gibi sıcak içecekler tüketiyoruz. Isınmak için yaptığımız bu eylem öte yandan vücudumuzun ve cildimizin kurumasına yani dehidrasyona neden oluyor. Yazın ter yoluyla kaybettiğimiz suyun yerine getirilmesi için kışın da su tüketimini arttırmamız çok önemli. Çünkü kışın fazla terlemediğimiz için, ter yoluyla daha az su kaybediyoruz, bu yüzden ihtiyacımız olmadığını düşünerek kışın daha az su tüketiyoruz.

Yeterli su içilmediğinde ne olur?
Su, vazgeçilmez bir besin. Herkesin, her yaşta düzenli ve sürekli kaliteli su tüketmesi yaşamsal bir zaruret.