7 Şevval 1445 | 16 Nisan 2024 Salı

CANLI DİNLECANLI DİNLE

fukuşima Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Türkiye nükleer santralde 20 yıl geç kaldı
Ankara Üniversitesi (AÜ) Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Bor, ''''Türkiye nükleer santralde 20 yıl geç kaldı. Bu işe radyasyon geçekçesiyle karşı çıkmak anlamsız. Yanı başımızdaki Ermenistan ve Bulgaristan''daki çok eski santrallerin durumu ne olacak?'''' dedi.

Pirinçte radyoaktif madde bulundu
Japonya’da, Fukuşima Nükleer Santralı’nın geçen mart ayındaki depremden zarar görmesinden beri ilk kez pirinçte radyoaktif sezyum maddesi düzeyinin güvenlik sınırını aştığı belirlendi.

11 ay sonra fukuşima
Japonya’da geçen yıl 11 martta yaşanan 9.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaşanan tsunami felaketinin yıkıp geçtiği bölgelerde felaketin izine rastlamak artık pek mümkün değil. 19 bine yakın kişinin hayatına mal olan tsunaminin yarattığı hasarlar, henüz üzerinden bir yıl geçmeden onarıldı.

Fukuşima’ya robot bile dayanamadı
Japonya'da 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami sonrasında 18 bin kişi ölmüştü. Tsunami sonrasında Fukuşima'daki nükleer santralde ise bir felaket yaşanmıştı.

Fukuşima'da sızıntı, doğanın genetiğini bozdu
Japonya'da 2011'de meydana gelen tsunaminin ardından Fukuşima Daiçi Nükleer Santralı'ndaki radyasyon sızıntısının etkileri görülüyor. Patlıcana dönüşen domatesler, normalin 5 katı salatalıklar ortaya çıktı.

Fukuşima'da nükleer sızıntı itirafı
Japonya'da faaliyeti durdurulan Fukuşima nükleer santralinin işletmecisi Tokyo Elektrik Enerji (TEPCO), 2 yıl önce depremde büyük hasar gören santralden denize radyoaktif su sızıntısı olduğunu doğruladı.

Fukuşima yine alarmda: 300 ton nükleer sızıntı
Japonya’nın Honşu adasının kuzeydoğusundaki Tohoku bölgesinde bulunan Fukuşima kentindeki Daiichi nükleer santralin geçtiğimiz pazartesi sızıntı yapmaya başlamasıyla oluşan tehlike devam ediyor.

Fukuşima'da sızıntı endişesi sürüyor
Japonya'da depreminde zarar gören tesisten sızan radyasyonlu suyun yer altından Pasifik sularına ilerlediği düşünülüyor.Japonya'daki Fukuşima nükleer santralindeki radyoaktif su sızıntısı uzmanlar arasında derin endişelere neden oluyor

Fukuşima'da risk, sanılandan 18 kat yüksek
Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santralı'nda yeni bir sızıntı daha saptandı. Ayrıca nükleer santral çevresinde yapılan araştırmalar, sızıntı oranının tahmin edilenden 18 kat daha fazla olduğu belirlendi.

Japonya son reaktörü kapattı
Japonya, faaliyetteki son nükleer reaktörünü de süresiz olarak kullanıma kapattı. Japonya’nın batısında bulunan Ohi kentindeki 4 numaralı reaktör, bugün sabah erken saatlerden itibaren elektrik üretimine son verecek.

Fukuşima devre dışı bırakılıyor
2011 yılındaki depremden sonra radyoaktif sızıntı meydana gelen Fukuşima santrali devre dışı bırakılıyor...

Japonya'da nükleer yakıt çubukları kaldırılıyor
Japonya'nın Fukuşima bölgesinde 2011'de gerçekleşen depremin etkisiyle zarar gören nükleer santralin kullanılmış yakıt barındıran havuzunun boşaltılmasına başlandı.

Fukuşima’da tehlikeli temizlik
Japonya’da yaşanan deprem ve tsunaminin ardından büyük zarar gören Fukuşima nükleer santralinde, işletmeci Tepco tarafından zorlu ve hassas bir operasyon başlatılıyor. Operasyonla, çalışamaz hale gelen santraldeki dördüncü reaktörden yakıt çubukları çıkarılacak. Bu işlem, santralin kontrol altına alınabilmesi için büyük önem taşıyor.

‘Fukuşima dünya için bir uyarıydı’
Japonya’daki tsunamide hasar gören ve büyük miktarda sızıntı meydana gelen Fukuşima Nükleer Santralı’nı işleten Tepco firmasının başkanı Naomi Hirose, İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamalarda nükleer enerjinin risklerine karşı uyarıda bulundu.

51 ABD askeri daha Fukuşima için dava açıyor
Nükleer sızıntı nedeniyle kanser v.b. hastalıklara yakalanan bölgede görev yapan ABD'li deniz piyadeleri, santralı işleten Japon şirketine ikinci kez dava açtı. İlk dava kaybedilmişti