7 Rebi'ül-ahir 1446 | 10 Ekim 2024 Perşembe

CANLI DİNLECANLI DİNLE

sağlıklı beslenme Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Uzun ve sağlıklı ömürlülerin ortak özellikleri
Bol sebze, bakliyat, kararında meyve ve hayvansal besin tüketiyorlar. İşlenmiş besinleri asla kullanmıyor, fast-food yiyecekler yemiyorlar. İnancın ve maneviyatın gücüne güveniyor, mutlak bir itaat duygusu taşıyor...

Yaşlılıkta sağlıklı olmak için gençken önlem alın!
Ülkemizde en yaygın ölüm nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmek ve kalp sağlığını korumak için önceden tedbir almak önemlidir.

Sınav öncesi beslenmeye dikkat!
Uzmanlar, dikkat dağınıklığı yaşamamak için sınav öncesi sağlıklı beslenme kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. Beslenme ve Diyet Bölümü Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, sınav döneminde doğru beslenme kuralları hakkında bilgi verdi. Selçuk, "Sınava girecek kişiler için sınav öncesi beslenme büyük önem taşımaktadır. Bu dönemde stres yüksek olduğu için yemek konusunda kişiler zorlanmamalıdır." dedi.

'Çocukları hazır gıdalardan uzak tutun'
İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Gümürdülü, çocuklarda sağlıklı beslenmenin, büyüme ve gelişimlerine katkısının yanı sıra eğitim için de önemli olduğunu belirterek, velileri sağlıksız beslenmenin yol açtığı obeziteye karşı uyardı.

Türkiye’de 3 milyon kalp hastası var
Prof. Dr. Ergün Seyfeli, “Her yıl dünyada 17,5 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Kalp ve damar hastalıkları, düşük ve orta gelirli ülkelerde ölümlerin yüzde 82’sinden sorumludur.

'Grip olmamak için sağlıklı beslenin'
Grip olmamak için sağlıklı beslenmenin ve el hijyenine dikkat etmenin çok önemli olduğu belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ebru Emel Sözen, grip hastalığının ateş, halsizlik, kas, eklem ve baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle başladığına dikkat çekti.

'Yanlış formülasyon ve saklama şartları kansere yol açıyor'
Prof. Dr. Fatih Gültekin, Dünya Gıda Günü vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu. "Gıda katkı maddeleri hazır gıda üretiminin vaz geçilmez unsurlarından. Katkı maddeleri bir yandan teknolojik birçok avantaj sağlarken, diğer yandan bazı sağlık risklerini beraberinde getirmektedir"

Gıda alırken nelere dikkat edilmeli?
Beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte ‘güvenilir gıda’ kavramı da önem kazandı. Peki, sağlıklı beslenmek ve gıda alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte sağlıklı gıdaya ulaşma reçetesi…

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşama dair 10 hatırlatma
- D vitamini fakiri bir toplum haline geldiğimizi, özellikle yetişkin kadın nüfusta her dört kadından üçünde D vitamini noksanlığı tespit edildiğini, - Neredeyse günde 20 grama yaklaşan “aşırı tuz tüketimi” nedeniyle dünya şampiyonluğuna oynamaya aday bir ülke haline geldiğimizi,

Huzurun kaynağı, sağlıklı beslenme ve yürüyüş
Sağlığımıza dikkat ederek "son nefesi verene kadar" dik durup ayakta kalmak mümkün. Bu konuda yazılmış yüzlerce kitap, binlerce araştırma, bir o kadar da "uzun hayat reçetesi" olsa da "ilk beş" hiç değişmiyor...

Sağlıklı beslenme çocukları mutlu ediyor
Sağlıklı beslenmenin, kiloları ne olursa olsun çocuklarda kendilerine daha çok saygı duymaları ve daha az duygusal ve akran sorunları yaşamalarıyla bağlantılı olduğu keşfedildi.

Yaz tatili için ebeveynlere 'obezite' uyarısı
Okulların kapanmasıyla birlikte tatil moduna geçen çocuk ve gençlerin beslenme düzenlerinin değişmesi sonucu doğabilecek sorunlara ilişkin uyarılar yapıldı.

Ramazan’da sağlıklı beslenme
Dr. Nazan Cihan, Ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili uyarılarda bulundu. Cihan “Oruç, ruhsal ve bedensel bir arınmadır. Sağlıklı ve kontrollü bir açlık şifadır. Çok fazla doldurulmuş iftar sofralarını abartılı buluyorum. Lütfen, uzun açlıklardan sonra o dolu sofralarla mideye çok fazla yüklenmeyin. Bu çok önemli bir sağlık yanlışı” dedi.

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Sezgin, Ramazan Bayramı'nda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamak gerektiğini belirtti. Sezgin, oruçla birlikte bireylerin günlük yaşantılarında önemli değişiklikler olduğunu ifade etti.

Günde 30 gram ceviz yemek huzur veriyor
Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen, günde 30 gram tüketilen cevizin insana huzur verdiğini belirtti.