25 Şevval 1445 | 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CANLI DİNLECANLI DİNLE

taksit Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Cep ve elektronik taksitine sınır geliyor
Kredi hacminin 1 trilyon TL'ye yaklaşması ve kredi kartı alacaklarında taksit oranının yüzde 56'yı geçmesi üzerine hareket geçen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), cep telefonu ve elektronik eşya harcamalarına da sınırlama getirebileceği belirtildi.

Borç dağı taksit taksit büyüdü
BDDK'yı taksitlendirmeye sınır getirmeye iten nedenlerin başında tüketicilerin 2 yılda yüzde 146 artan taksitli kredi kartı borçları geliyor. Ekim ayında kredi kartlarında limit ve nakit çekime sınırlamalar getiren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), şimdi de taksitlendirme ve tüketici kredilerinin kullanımını sınırladı.

Tüm kartlara tek havuz
Kart taksitleri havuz yöntemiyle denetlenecek. Gelirin yarısından fazlasına taksit yok. Kredi kartı taksitlerine havuz geliyor. Böylece aylık gelirin yarısından fazlasına taksit yapılması dönemi kapanacak. Kişinin birden fazla kredi kartı olsa bile, hesaplamalar tek kart üzerinden yapılacak.

Kredi kartında taksit sınırı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), kredi kartları ve kredilerle ilgili düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayınlandı

Taksitli kredi kartına 700 milyonluk fren
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartına taksit sınırlamasının ardından yayımlanan Merkez Bankası’nın ilk verisine göre taksitli kredi kartı harcaması bir haftada yaklaşık 700 milyon lira azaldı.

Taksit yaptıramayan tüketici kredi kıskacında
Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 1 Şubat itibarıyla kredi kartına taksit sınırlaması getirmesi tüketiciyi daha kötü bir durum olarak krediye yönlendirdi

Taksit hilesine BDDK kıskacı
BDDK kredi kartına 9 ay taksit sınırını delen firmaların peşinde. Uygulamayı delenlere sahte fatura suçundan para ve hapis cezasına kadar birçok ceza verilmesi gündemde

BDDK'dan bankalara taksit uyarısı
1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kredi kartıyla taksitle satışa sınırlama getirilen sektörlerden tepkiler sürüyor. Alınan bilgilere göre bankalar üye işyerlerine bir yazı göndererek gıda sektöründe toptan satışlar dahil hiçbir şekilde taksit uygulanmamasını istedi.

Taksit yasağını delenlere BDDK'tan önlem
BDDK'nın görüşe açtığı Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkındaki yönetmelik taslağına göre cep telefonu ya da kuyumculuk sektöründe hediye kartı, hediye çeki ya da benzeri bir uygulamaya da taksit uygulanamayacak.

Taksitli kartta harcama düşüyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) taksitli kredi kartında getirdiği düzenlemelerin ardından taksitli kredi kartı harcaması son 1 haftalık dönemde yüzde 1.44 gerileyerek 634.6 milyon liraya düştü

Vergi borcu 36 taksite bağlandı
Çeşitli sebeplerle ekonomik güçlüğe girerek, devlete olan vergi yükümlülüklerini yerine getiremeyen mükellefl ere yönelik uygulanan ödeme kolaylığı ve taksitlendirme işlemlerinin bazı koşulları, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan bir iç genelge ile mükellef lehine değiştirildi.

Hediye çeklerine de taksit yasağı geldi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırladığı, hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı getiren ‘Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Altın alışverişine taksit mi geliyor?
BDDK, kredi kartı ile gerçekleştirilecek kuyumculuk harcamalarına dört aya kadar taksit izni verilmesini öngören yönetmelik değişikliği taslağı yayımladı. Altın alımında taksit uygulaması bu yıl 1 Şubat’tan itibaren kaldırılmıştı

Altına taksit geri geldi
BDDK, kuyum harcamalarında taksit uygulanmamasına yönelik mevzuatı kaldırdı. Yeni düzenlemeyle altın alışverişine 4 taksit geldi. Kurumun, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Cepte taksitten sonrası yeni tehlike, kredili satış
Cepte kredi kartına taksit yasağı sonrası ortaya çıkan son formül yasağın amacını boşa çıkartırken, bu durumun çok daha riskli olduğu belirtildi.