23 Şevval 1445 | 2 Mayıs 2024 Perşembe

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Yaz Saati Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Saatler ileri-geri alınmayacak
Yaz saati uygulamasına geçildikten sonra saatler tekrar geri alınmayacak ve saat değişikliği olmayacak

Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor
28 Ekim Pazar günü saat 04.00'de saatler bir saat geri alınacak

Yaz saati görüşmeleri şimdiden başladı!
Sürekli yaz saati uygulaması için yasal düzenlemeyi Bakanlar Kurulu'na gönderen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız. uygulamanın bir süre daha kalabileceğini ifade ettiklerini söyledi.

Yaz saati uygulaması sürecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''ileri-geri saat uygulaması''nın bu yıl da devam edeceğini, konuyu önümüzdeki yıl tekrar değerlendireceklerini bildirdi. Yaz saati uygulaması, saatlerin 31 Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmasıyla başlayacak. Uygulama, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'den itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla ise sona erecek.

Yaz saatinden 1 milyar kwh tasarruf
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, önümüzdeki hafta Pazar günü (31 Mart) 03.00'den itibaren bir saat ileri alınacak. Saatlerin ileri alınması sayesine 1 milyar kilovatsaat (kwh) tasarruf sağlanacak.

Yaz saati uygulaması başlıyor!
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Uygulama, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'den itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla ise sona erecek.

Sürekli yaz saati 1 yıl sonra
25 Mart'ta ileriye alınacak olan saatler 28 Ekim'de 1 saat geriye alındıktan sonra gelecek yılın martından itibaren sürekli yaz saatinde kalacak. Bakanlar Kurulu'na gönderilecek yeni kanun tasarısı ile ekim ayında son kez kış saatine geçilmiş olacak. Mart 2013 itibariyle de Türkiye, artık tamamen ileri saat uygulaması kapsamında 45. derece boylamdaki Iğdır saatini esas alacak.

Saat Doğu’ya kayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin saatini ayarladığı GMT+2 olarak tanımlanan 30. boylamdaki referans meridyeninin GMT+3 olarak tanımlanan 45. boylama alınmasına ve yaz saati uygulamasının tamamen kaldırılmasına ilişkin yasa tasarı taslağı hazırladı.

Metabolizma yaz saatini kaldırmıyor
Bu hafta sonunda birçok ülkede yaz saatine geçiş yapılacak. 1916 yılından beri kullanılan uygulama tartışmaları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, saatlerde yapılacak bu küçük değişikliğin özellikle metabolizma üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ifade ediyorlar.

20 dakika erken kalkın, yaz saatine alışın
Yarın gece saatler bir saat ileri alınıyor. Günlerin uzamasıyla gelen yaz saati uygulaması vücut dengenizi bozabilir. Uzmanlar, bu durumun önüne geçmek için yapılması gerekenleri sıraladı.

Yaz saati uygulaması 27 Mart'ta
Bu yıl yaz saati uygulaması nedeniyle saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Türkiye'de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince ileri saat uygulaması yapılıyor.

Saatler bu gece ileri alınacak
Kış saati uygulamasıyla geçen yıl 8 Kasım Pazar günü 04.00’te 1 saat geri alınan saatler, yaz saati uygulaması nedeniyle bu gece 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak.

Yaz saati bazı zorlukları beraberinde getirdi
Enerji tasarrufu için kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili şikâyetlerin artmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bir değerlendirme yaptı.