2 Rebi'ül-ahir 1446 | 5 Ekim 2024 Cumartesi

CANLI DİNLECANLI DİNLE

egzersiz Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Kalp krizi riskini azaltmak için spor yapın
Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Lütfü Orhan, yüksek tansiyon, yüksek kolestrol ve sigaranın kalp krizini tetiklediğini söyledi. Doç. Dr. Orhan, kalp krizine maruz kalmamak için sigaradan uzak durulması gerektiğin söyledi. Egzersiz yapılmasını tavsiye etti.

En iyi ilaç egzersiz
Kanserden diyabete obeziteden Alzheimer’a kadar birçok hastalığın tedavisi olan egzersiz gün geçtikçe daha fazla ihmal ediliyor. Diyabetin artışı bile egzersiz eksikliğine bağlanıyor.

Egzersiz Beyne de İyi Geliyor
Düzenli fiziksel egzersiz yapmak, beden ve ruh sağlığı kadar beyne de faydalı. Yapılan araştırmalar, kondisyonu güçlendiren çalışmaların, beyin fonksiyonlarını da olumlu etkilediğini ortaya koyuyor...

Depresyona karşı 20 dakika egzersiz
İngiliz bilim insanları daha önce yapılan 49 araştırmayı inceleyerek düzenli egzersizin ruh sağlığına olan faydalarını gün yüzüne çıkardı.

Egzersiziyle uzun yaşam kalitesi
Günde 20 dakika ‘’iyimserlik egzersizi’’ ile 7 yıl daha fazla yaşanabileceği iddia edildi. İngiltere’deki bir Üniversitede ‘’İyimserlik bilimi’’ üzerine araştırmalar yürüten Profesör Elaine Fox, kötümser ve endişeli karakterleri hayat kalitelerini düşüren kişilerin sadece iki egzersizle mutlu insanlara dönüşebileceklerini belirtiyor.

Masa başı çalışanlar dikkat !
Başlarda egzersiz ve ağrı kesiciyle tedavi edilebilen ağrılar, ilerleyen zamanlarda kronik hastalıklara dönüşebiliyor. Özellikle oturarak çalışanlarda rastlanan bel ağrıları, kişinin bel fıtığı olma riskini de artırıyor. Stresli çalışma koşulları altında şiddetlenen ağrılara karşı en iyi çözüm ise doğru bir oturma şekli ve düzenli egzersizler.

Kısa süreli spor kilo vermede etkili
Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma günde 30 dakika egzersiz yapanların, 1 saat egzersiz yapanlara kıyasla yüzde 25 daha fazla kalori yaktıklarını ortaya çıkardı.

Egzersiz yapanların sayısı az
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya genelinde bir buçuk milyara yakın yetişkin fiziksel olarak yeterince aktif olmadıkları için sağlık riskleriyle hayatını kaybedebilir.

Egzersiz yapmak DNA’yı değiştiriyor
Düzenli yapılan 20 dakikalık egzersiz, genetik yapının değişmesini sağlayabiliyor. İsveç’in Stockholm Karolinska Enstitüsü’nde yapılan araştırmalarda, birkaç dakika durmaksızın ağır spor yapmanın kişinin DNA’sında somut değişimlere yol açtığı ortaya kondu.

Diyabet tedavisinde egzersizin önemi
Diyabetin önlenmesinde kilo kaybı ve düzenli egzersiz çok önemli. Obezitenin sadece şeker hastalığı değil, hipertansiyon, inme, safra kesesi hastalıkları ve hatta bazı tür kanserlerde de görülme sıklığını arttırdığını söyleyen Dr. Demet Yetkin, diyabet tedavisinde kullanılan şeker düşürücü ilaç tedavileri kadar kilo kontrolü ve egzersizin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Oruç tutarken egzersiz fayda sağlıyor!
Sağlıklı yaşam şeklinin en temel unsuru olan düzenli hareket, egzersiz ve spora oruç ile birlikte sıklıkla ara veriliyor. Oysa bazı kurallara dikkat etmek kaydıyla oruç tutmak egzersiz yapmaya engel teşkil etmiyor; hatta fayda sağlıyor.

'Egzersiz yaparken, kalp atım hızına dikkat'
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, egzersiz yaparken maksimum kalp hızına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kalbimiz, maksimum kalp hızının yüzde 55'i ile yüzde 80'i arasında bir hızda atacak şekilde ayarlanırsa egzersizden en iyi verimi almış oluruz" dedi.

Çocuklarda obeziteye karşı her gün egzersiz önerisi
"Obezite İçin Harekete Geç" sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan uzmanlar, 2030'a kadar obezite oranının dünya nüfusunun yarısına kadar çıkabileceğini anlattı.

Hareketsizlik yorgunluk hissini azaltmıyor aksine arttırıyor
Düzenli fiziksel egzersizin psikolojik sağlığımızı olumlu etkilediğine dair oldukça fazla bilimsel kanıt var. Fiziksel egzersiz bir zamanlar Time Dergisi’nin kapağında doğal ilaç olarak tanımlanmıştı. 20 dakikalık bir egzersiz; kendimizi daha iyi hissetmemize neden oluyor, stresimizi azaltıyor, enerji düzeyimizi arttırıp yorgunluğumuzu azaltıyor.

En ucuz bağışıklık ‘hap’ı hangisi?
Doğru cevabın “egzersiz” olduğundan en ufak bir şüphem yok. Bunun birden çok sebebi var. İlki, egzersizin çok etkili bir “stressavar” olması. Biliyorsunuz, stres bağışıklık sistemini baskılayan, başını döndürüp hata yaptıran çok mühim bir zararlı.