8 Zilka'de 1445 | 17 Mayıs 2024 Cuma

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Hayat

Ana Sayfa Haber Hayat

Bahara soğuk molası

Son Güncelleme: 15 MART 2016 - TSİ 10:28

Balkanlar’dan gelen soğuk hava İstanbul’da hava sıcaklıklarını 6-12 derece düşürdü. İstanbul’u haftasonuna kadar rüzgârlı ve soğuk günler bekliyor, bazı bölgeleriyse kar yağışı...

Meteoroloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özgün, “Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, pazartesi itibariyle mevsim normallerinin altına düştü. Salı gecesini takiben çarşamba ve perşembe geceleri don tehlikesi ile karşı karşıyayız. Vatandaşlar tedbirlerini alsın, sıcaklıklar 10-12 derece birden düşüyor. Fırtına ve yağış ulaşımı etkileyecek” şeklinde konuştu.

Bir süre daha soğuk havalara maruz kalacabileceğimizi söyleyen Özgün, “İstanbul, hafta sonuna kadar sıcaklıkların 5 ila 12 derece arasında seyrettiği rüzgârlı günler geçirebilir. Önümüzdeki cumartesi de yağışlı bir gün bekliyoruz ama kar beklemiyoruz. Ancak diğer birçok ilde kar yağışı yaşanacak. Özellikle de yurdun doğu bölgelerinde kar yağışı yoğun bir şekilde hissedilecek” tahmininde bulundu.

Poyraz fırtınası demir attırdı

Fırtına, dün Marmara’dan Ege’nin güneyine kadar geniş bir bölgede etkili oldu.

İstanbul’da bazı ağaçları devirecek kadar sert esen poyraz Marmara’da ulaşımı olumsuz etkiledi. Marmara Denizi’nde gece başlayan ve hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyen yerli ve yabancı 21 şilep ve tanker, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahiline demirledi. Balıkçılar da tekneleriyle Şarköy’deki balıkçı barınaklarına sığındı.

Fırtınada 8 göçmen kayboldu

Ege’de fırtınaya rağmen geçişler durmuyor. Muğla Bodrum’dan umut yolculuğuna çıkan 13 mültecinin içinde olduğu tekne dün sabah Yunanistan’ın İstanköy Adası’na (Kos) 1 mil kala fırtınada battı. Teknedeki 13 mülteciden 5’i, yüzerek İstanköy’ün Kumburnu mevkisinden karaya çıktı. Kayıp 8 göçmen için Ege Denizi’nde Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

Şubat ayında sıcaklık rekoru

Öte yandan NASA, dünyada şubat ayındaki sıcaklık rakamlarının ortalamadan 1.35 derece daha yüksek bir seviyeye ulaştığını açıkladı.

‘Rekor yükseliş’ olarak nitelenen bu rakamın, iklim değişikliğinin ne kadar yoğun yaşandığına işaret ettiği belirtildi. Ocak ayındaki sıcaklıkların ise ortalama sıcaklık ölçümlerinde örnek alınan 1951-1980 yılları arasındaki sıcaklık rakamlarından 1.15 derece daha düşük olduğu açıklanmıştı.

Milliyet