15 Şevval 1445 | 24 Nisan 2024 Çarşamba

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Hayat

Ana Sayfa Haber Hayat

Sülük tedavisi hastanelerde yapılacak

Son Güncelleme: 10 ŞUBAT 2015 - TSİ 14:50

Uzmanlar merdivenaltı yerlerde yapılan sülük tedavisinin ise hastalığı iyileştirmeden ziyade ölümle sonuçlanabileceğini söylüyor. Uzman doktorlar ve bunun eğitimini almış kişiler tarafından yapılacak sülük tedavisinin ise ülser, kanser tedavisi, çok ciddi ağrılara sebep olan ağrılar, kronik hastalıklar, görme ile ilgili sorunlar, hipertansiyon, kulak çınlaması, hipertansiyon, bel ve boyun fıtığı gibi birçok hastalığa iyi geldiğini ifade ediyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memet Işık, uzmanlar tarafından yapılmayan sülük tedavisinin ciddi reaksiyonlar doğurabileceğini, kanama problemi olan hastaların kanının durmayarak ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı 27 Ekim 2014 günlü Resmi Gazete'de ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ni yayımladı. Bu yönetmeliğe göre, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, özel hastaneler ve üniversite hastaneleri ‘sülük, hacamat, sinek larvası, arı, bitkisel ilaç, hipnoz ve çıkıkçı’ gibi alternatif alanlarda da hizmet verebilecek. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu hizmeti uzman olarak veren Doç. Dr. Memet Işık, sülük tedavisiyle ilgili yanlış bilinenlere açıklık getirdi. Bakanlığın yayınladığı yönetmelikle alternatif tıpın kullanım alanını çok sınırlandırdığını ifade eden Memet Işık, tıp dünyasında sülük tedavisinin birçok alanda kullanıldığını belirtti. Sülük tedavisinin halk arasında ‘kireçlenme’ olarak bilinen ağrılarda kullanıldığını kaydeden Işık, boyun fıtıklarında ve çok ilerlememiş bel fıtıklarında etkili olduğunu söyledi.

Millî Gazete